Macro bowl with black seed oil recipe

Przepis na miskę makro z olejem z czarnych nasion

Ta makro miska, zwieńczona odważnym smakiem oleju z czarnych nasion, jest odżywcza i energetyzująca. Z ciecierzycą jako bazą, wstążkami marchwi i czerwonej kapusty, chrupiącą brukselką i nutą kimchi, to uczta tekstur i składników odżywczych. Idealnie połączone z subtelnym dressingiem, jest to danie, do którego będziesz często wracać.

Piszemy te słowa po zjedzeniu miski makro pełnej surowych warzyw i polanej olejem z czarnych nasion - doskonałość w przepisie. Miska makro jest odżywcza i wzmacniająca dla organizmu. To jest to, czego pragniemy, gdy życie wydaje się nawet trochę niestabilne.

Dla nas sztuczka polega na utrzymaniu elementu zaskoczenia i nowości w nienaruszonym stanie, bez względu na to, ile misek makro lub misek Buddy zjemy. The intensely peppery flavour of black seed oil is a wonderful thing to have in your store cupboard. Utrzymuje się długo po zakończeniu jedzenia, nadal stymulując i dodając energii.

Zastosowania oleju z czarnuszki

This is not even to mention the support to your immune system that black seed oil provides, thanks to the valuable thymoquinone that it contains. Tymochinon jest powodem, dla którego Nigella sativa, czyli czarny kminek, był używany przez starożytnych uzdrowicieli do leczenia wszelkiego rodzaju chorób i jest badany przez współczesnych naukowców. Wśród jej wielu zalet znajdują się właściwości hepatoprotekcyjne i przeciwzapalne.(1)

Ciecierzyca jest doskonałym źródłem zdrowych węglowodanów i białka. Pozostaje tylko stworzyć ładnie zbalansowane warstwy smaków i tekstur na wierzchu.

Wstążki marchwi i czerwonej kapusty dodają koloru i niezbędnej witaminy C, witaminy K oraz alfa- i beta-karotenu. Tworzą one również pięknie chrupiące kontrasty z innymi konsystencjami w tym przepisie. Uwielbiamy delikatne warstwy miniaturowej kapusty, jaką jest brukselka. Check out our article on black seed oil dosage for insights into the right amount of black seed oil to incorporate into your daily routine.

Powrót do bloga