Rokitnik od dawna jest jednym z naszych ulubionych składników. Ostry, półsłodki i z nutami owoców tropikalnych, ma wyjątkowy i wszechstronny smak, który bardzo dobrze nadaje się zarówno do dań słodkich, jak i pikantnych. Oto zbiór naszych ulubionych przepisów z rokitnikiem.
Wzrost popularności rokitnika
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z rokitnikiem, czeka Cię nie lada gratka! Ta mała pomarańczowa jagoda zyskuje na popularności i jest doskonałym dodatkiem do Twojej spiżarni.
Jak to często bywa, rokitnik był stosowany w tradycyjnej medycynie na długo przed tym, jak większość z nas stała się tego świadoma. Jego liczne korzyści zdrowotne obejmują przyczynianie się do promiennej skóry, dostarczanie imponującej ilości witaminy C wzmacniającej odporność oraz dbanie o oczy i błony śluzowe.
Powyżej zamieściliśmy wiele informacji na temat tego, jak wybrać odpowiedni rodzaj produktu z rokitnika dla swoich potrzeb. Jeśli nadal masz pytania, przejdź do sekcji FAQ!
Teraz, gdy już zapoznaliśmy Cię z rokitnikiem, przejdźmy do tego, jak możemy przygotować kilka pysznych przepisów z tym genialnym naturalnym składnikiem.